top of page

Zubány Emese

tanácsadó szakpszichológus

Több mint tíz éve azért döntöttem a pszichológusi hivatás mellett, mert már akkor is hihetetlenül foglalkoztatott, mi áll viselkedésünk, érzéseink hátterében és az egyéni mozgatórugók megértésével hogyan segíthetünk az embereknek a belső egyensúly megtalálásában.

Az ELTE-n végeztem el az alapképzést, majd a mesterképzés keretében a BME-n mélyedtem el a munka- és szervezetpszichológia világában. Az egyetem után vállalati oldalon helyezkedtem el, majd ezután fordultam ismét az egyéni konzultáció irányába, ma pedig már a kettő egymást kiegészítve erősíti és formálja szakmai látásmódomat, tevékenységemet.


Mindig lenyűgözött, napjaink szervezetei hogyan küzdenek meg az őket körülvevő folyamatos átalakulással és ezen belül, a munkatársak hogyan találják ki magukat újra és újra, amikor az egyetlen biztos pont az életükben nem más, mint a változás.

A vállalati oldalon eltöltött évek során számtalan embertől kérdeztem állásinterjúkon, mivel foglalkozik, és mitől csillog a szeme valójában. Sokszor úgy tűnt, a kettő nem feltétlenül jár együtt.

Ezek a történetek és a mögöttük kibontakozó emberi életek megtanították, csak akkor kerülhetünk a helyünkre – ahogy csak akkor választhatunk megfelelő hivatást is magunknak – ha tisztában vagyunk értékeinkkel és határainkkal is; ha tudjuk, mitől dobban meg igazán a szívünk és mi az, amiből nem kérünk.

A saját szakmai útkeresésem eredményeként váltottam a szervezetfejlesztési irány után az egyéni foglalkozások irányába. Hasonló történetek kerültek fókuszba a konzultációk során is, és így alakult, hogy a karrierben, életcél megtalálásában jelentkező kihívások az egyik fő terület, amivel leggyakrabban dolgozom.

Az önismeret megszerzéséhez elengedhetetlen, hogy tudjuk, mi zajlik bennünk, ami szinte lehetetlen, amíg robotpilóta üzemmódban működünk. A meditáció egy másik formája, a mindfulness tanított meg arra, mit jelent tudatosan a jelenben lenni, a múlton való rágódás vagy a jövő miatti aggódás nélkül. A mindfulness-t zseniális eszköznek tartom, hogy valóban megérkezzünk az adott pillanatba, összekötve az elmét és a testet, a mindennapokba is beépíthető gyakorlatok által. Számomra ezt a sütés jelenti, amely által megállhatunk a rohanó hétköznapokban és szeretettel kapcsolódhatunk önmagunkhoz.
Így született meg a mindfulness desszertkurzusok ötlete, ahol a konyhai alkotás terápiás hatására építve, rohanás nélkül, elmélyült mozdulatokkal dolgozunk, olyan alapanyagokkal, amelyek segítenek a testi-lelki harmónia megtalálásában.


Munkám során (is) a holisztikus szemléletet tartom célravezetőnek, amelyben egymást erősíti és kiegészíti a pszichológusképzésben megszerzett tudás, a spirituális módszerek holisztikus szemlélete és a gyakorlatban tapasztaltak, átéltek.


Amiben segíthetek, a teljessége igénye nélkül: karrier, életcél megtalálása; karrier újratervezése; önismeret és motiváció; kapcsolatok a fontos másokkal.

Mélyen hiszek az emberi személyiségben rejlő rendkívüli fejlődési és változási lehetőségben. Ugyanakkor minden életkorban, bármelyik szerepünkben találkozhatunk olyan kihívásokkal, amelyek megoldásához hasznos lehet a külső segítség, látásmód. Valaki, aki segít rátekinteni vakfoltjainkra, és mindehhez egy olyan elfogadó, támogató teret teremt, melyben megtalálhatjuk a válaszokat, a bennünket annyira foglalkoztató kérdésekre.


Várom szeretettel, ha úgy érzi, Önnek is segíthetek ebben az utazásban.

Psychological Consultation sessions in English are available with Emese. For more information, please find her email address below.

Elérhető programjaim:

Pszichológiai konzultáció
Psychological Consultation

Elérhetőségem:
zubany.emese@thetherapy.hu

Zubány Emese: Meet the Team
bottom of page