top of page

Mentálhigiénés segítő beszélgetés

A mentálhigiénés segítő beszélgetés egy olyan találkozás, ahol a figyelem, az empatikus jelenlét és a támogatás ereje egyesül. A folyamat az egyéni élmények, érzések és gondolatok felfedezésére összpontosít, miközben kiemelkedő fontosságot tulajdonít a személyközpontúságnak és a rendszerszemléletnek. Egy ilyen kapcsolatban azt élhetjük meg, hogy tiszteletben tartják a személyünket, az egyediségünket, a belső világunkat. Rendben vagyunk úgy, ahogy éppen vagyunk. Haladhatunk a saját tempónkban és a saját utunkon.

Az egyik legfőbb eszközünk a segítő és a kliens közti kapcsolat. A gyógyító kapcsolat pedig a bizalom, a tisztelet és az empátia alapján épül. Ez a támogató kötelék teszi lehetővé a kliens számára, hogy feltárhassa gondolatait, érzéseit, félelmeit vagy bármit, ami a jelenben zajlik benne.

A mentálhigiénés segítő beszélgetés egy olyan tér, ahol egyre közelebb juthatunk ahhoz, akik valójában vagyunk. Felfedezőút afelé, milyen döntéseket hoznánk, ha nem nyomná a vállunkat annyi elvárás, ha nem félnénk a kudarctól és a visszautasítástól.

A folyamat céljának meghatározása után együtt megyünk az oda vezető úton. Megállunk, visszanézünk, szükség szerint pedig újratervezünk, irányt váltunk vagy éppen új célt tűzünk ki.

Összességében a mentálhigiénés segítő beszélgetés egy olyan eszköz, amely segít az egyénnek feltárni saját belső világát, fejlődni a megértés és az önbecsülés útján.


A mentálhigiénés szakember:

-          főként a mentális egészség megőrzésével és javításával foglalkozik,

-          jelen fókuszú,

-          nondirektív módon segít,

-          nem állít fel diagnózist,

-          szükség szerint továbbirányít az esetnek megfelelő szakemberhez.

Miben tud segíteni:

-          életvezetési nehézség,

-          önismereti kérdés,

-          kapcsolati probléma,

-          veszteség feldolgozás,

-          krízis (ami adódhat akár abból, hogy egyszerűen telik az idő és már nem válik be az a fajta működés, ami korábban még igen vagy akár egy nem várt esemény következménye is lehet).


Egy mentálhigiénés segítő beszélgetés hossza 50 perc, díja 16.000 Ft.

Bővebb információt a hargitai.mira@thetherapy.hu emailcímen lehet kérni.

Mentálhigiénés segítő beszélgetés: About Us
bottom of page