top of page

Pszichológiai tanácsadás

személyes és online formában

Kezdjük a legfontosabbal: milyen tanácsot ad egy pszichológus?
A válasz egyszerű: semmilyet.
Az elnevezés ellenére a pszichológus nem tanácsot ad. 

A pszichológus megtanít arra, hogyan vizsgáljuk meg az élet dolgait más szemszögből is. Célzott kérdésekkel kísér minket a még járatlan úton. Figyel, hogy együtt vegyük észre az eddig rejtett részeket. 
Végül segít értelmezni mindazt, amit most már magunk is tisztán látunk.


Bármelyikünk életében történhet olyan esemény, mely nézőpontjaink, megszokásaink, körülményeink feladására vagy újragondolására kényszeríthet minket. Ezek a változás pillanatai. Az élet nem vár, hanem kitessékel minket a komfortzónánkból. Mégis, bármennyire is hosszú ideje tart, vagy bármennyire is fáj egy helyzet, néha a változ(tat)ás még nehezebbnek tűnik.
Az ilyen helyzetekből a kiút sokszor egyetlen módon lehetséges: más valaki szemén keresztül.


Mi a 'the therapy' tanácsadó központban rendszerszemléletben szeretünk gondolkodni, melyben minden összefügg mindennel. Nem hisszük, hogy van olyan, hogy “egyetlen ok”; számos tényező kombinációja eredményezi azt, amit úgy nevezünk: az életünk. Ezért különböző önismereti módszerek alkalmazásával törekszünk arra, hogy helyreállítsuk és fenntartsuk a korábban elveszettnek hitt egyensúlyt.


Szakmai fókuszunkban a kliensek önismeretének fejlesztése, a veszteség- és gyászfeldolgozás segítése, valamint a konfliktusokkal való megküzdés és döntéshozatal támogatása szerepelnek. Mindezt elfogadással és bizalommal teli környezetben, a szigorú titoktartást és az irányadó szakmai etikai elveket figyelembe véve tesszük. 
Ennek megfelelően segítünk a szükséges továbbirányításban is –  alkalmazott egészségpszichológiai, felnőtt és gyermek klinikai és mentálhigiéniai, illetve neuropszichológiai szakpszichológusok felé, valamint pszichiátriai és más szakorvosi területek szakembereihez, hogy mindenki a számára legmegfelelőbb segítségben részesülhessen.


Egy pszichológiai konzultációs alkalom hossza 50 perc, díja 16.000 Ft.

Pszichológiai tanácsadás: About Us
bottom of page