top of page

Zubány Emese

tanácsadó szakpszichológus

Több mint tíz éve azért döntöttem a pszichológusi hivatás mellett, mert már akkor is hihetetlenül foglalkoztatott, mi áll viselkedésünk, érzéseink hátterében és az egyéni mozgatórugók megértésével hogyan segíthetünk az embereknek a belső egyensúly megtalálásában.

Az ELTE-n végeztem el az alapképzést, majd a mesterképzés keretében a BME-n mélyedtem el a munka- és szervezetpszichológia világában. Az egyetem után vállalati oldalon helyezkedtem el, majd ezután fordultam ismét az egyéni konzultáció irányába, ma pedig már a kettő egymást kiegészítve erősíti és formálja szakmai látásmódomat, tevékenységemet.


Mindig lenyűgözött, napjaink szervezetei hogyan küzdenek meg az őket körülvevő folyamatos átalakulással és ezen belül, a munkatársak hogyan találják ki magukat újra és újra, amikor az egyetlen biztos pont az életükben nem más, mint a változás.

A vállalati oldalon eltöltött évek során számtalan embertől kérdeztem állásinterjúkon, mivel foglalkozik, és mitől csillog a szeme valójában. Sokszor úgy tűnt, a kettő nem feltétlenül jár együtt.

Ezek a történetek és a mögöttük kibontakozó emberi életek megtanították, csak akkor kerülhetünk a helyünkre – ahogy csak akkor választhatunk megfelelő hivatást is magunknak – ha tisztában vagyunk értékeinkkel és határainkkal is; ha tudjuk, mitől dobban meg igazán a szívünk és mi az, amiből nem kérünk.

A saját szakmai útkeresésem eredményeként váltottam a szervezetfejlesztési irány után az egyéni foglalkozások irányába. Hasonló történetek kerültek fókuszba a konzultációk során is, és így alakult, hogy a karrierben, életcél megtalálásában jelentkező kihívások az egyik fő terület, amivel leggyakrabban dolgozom.

Az önismeret megszerzéséhez elengedhetetlen, hogy tudjuk, mi zajlik bennünk, ami szinte lehetetlen, amíg robotpilóta üzemmódban működünk. A meditáció egy másik formája, a mindfulness tanított meg arra, mit jelent tudatosan a jelenben lenni, a múlton való rágódás vagy a jövő miatti aggódás nélkül. A mindfulness-t zseniális eszköznek tartom, hogy valóban megérkezzünk az adott pillanatba, összekötve az elmét és a testet, a mindennapokba is beépíthető gyakorlatok által. Számomra ezt a sütés jelenti, amely által megállhatunk a rohanó hétköznapokban és szeretettel kapcsolódhatunk önmagunkhoz.
Így született meg a mindfulness desszertkurzusok ötlete, ahol a konyhai alkotás terápiás hatására építve, rohanás nélkül, elmélyült mozdulatokkal dolgozunk, olyan alapanyagokkal, amelyek segítenek a testi-lelki harmónia megtalálásában.


Munkám során (is) a holisztikus szemléletet tartom célravezetőnek, amelyben egymást erősíti és kiegészíti a pszichológusképzésben megszerzett tudás, a spirituális módszerek holisztikus szemlélete és a gyakorlatban tapasztaltak, átéltek.


Amiben segíthetek, a teljessége igénye nélkül: karrier, életcél megtalálása; karrier újratervezése; önismeret és motiváció; kapcsolatok a fontos másokkal.

Mélyen hiszek az emberi személyiségben rejlő rendkívüli fejlődési és változási lehetőségben. Ugyanakkor minden életkorban, bármelyik szerepünkben találkozhatunk olyan kihívásokkal, amelyek megoldásához hasznos lehet a külső segítség, látásmód. Valaki, aki segít rátekinteni vakfoltjainkra, és mindehhez egy olyan elfogadó, támogató teret teremt, melyben megtalálhatjuk a válaszokat, a bennünket annyira foglalkoztató kérdésekre.


Várom szeretettel, ha úgy érzi, Önnek is segíthetek ebben az utazásban.

Elérhető programjaim:

Pszichológiai konzultáció
Psychological Consultation

Elérhetőségem:
zubany.emese@thetherapy.hu

Zubány Emese: Meet the Team
bottom of page