top of page
Search
  • emesezubany

Masszázsterápia testnek és léleknek - Dobi Barbi bemutatkozik

Updated: Mar 29, 2019

Kíváncsi, mi inspirálta Barbit, hogy masszázsterapeuta legyen? Érdekli a technika, de nem tudja még, hogy is zajlik egy alkalom? Bejegyzésünkben bepillantást engedünk Barbi különleges kezeléseibe, így hozva közelebb az egyéni masszázsterápiát.

Aki kérdez: Zubány Emese pszichológus, aki válaszol: Dobi Barbara masszázsterapeuta.Hol találkoztál először a masszázzsal?


A masszázzsal úgy találkoztam, hogy én is jártam ayurvedikus masszőrhöz. Elég stresszes időszakban kezdtem el, és minden alkalommal úgy éreztem, hogy feltöltődöm, megnyugszom, boldogságot érzek. És mikor úgy hozta az élet, egyértelmű volt, hogy ezt szeretném megtanulni.


Mit jelent ez számodra?


A masszázzsal kapcsolatban általában lehet az jut az eszünkbe, hogy valaki segít átmozgatni a testet, csupán fizikai szintű történetről van szó. Viszont minél több idő telik el, annál inkább tapasztalom, hogy ez csak az egyik szintje. Számomra fontos része még a légzés és a relaxáció, mely a kezelés elején kap helyet, hogy minél több időt tudjon a vendégem relaxációban tölteni.

Nincs beszélgetés, csak a zene és az illatok és a meleg olajok.


Kinek ajánlanád ezt a technikát?


Mindenkinek, aki úgy érzi, nehéz a kikapcsolódás, a stressz okozta izomfeszülést tapasztal, mintha a testét ez összehúzná; akinek be van feszülve a nyaka, háta stb.; aki szeretné megőrizni az egészségét; aki a terápiás folyamatban ott tart, hogy szeretné a testéből is kidolgozni a traumákat, illetve hiányzott az érintés gyermekkorban; továbbá várandós kismamáknak.


A honlapon és a Facebook oldaladon is igen színes palettával találkozhatunk a szolgáltatásokat tekintve, hogy tudjuk eldönteni, melyik típus való nekünk?


Azt javaslom általában azoknak, akik hozzám jönnek, hogy beszéljük át, mit éreznek, van-e bármilyen panaszuk és együtt kiválasztjuk, milyen masszázs lenne most a legideálisabb.


37 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page