©2020 by the therapy

Dobi Barbara

masszázsterapeuta

…a héber szöveg a „timsel” szót használja, ami annyit jelent: „lehet”,vagyis választást enged az embernek. Talán ez a legfontosabb szó az egész világon. Arra utal, hogy nyitva áll az út."


(STEINBECK: ÉDENTŐL KELETRE)


Mikor 18 évesen olvastam ezeket a sorokat, éreztem hogy mekkora hatással van rám, de közel sem voltam tisztában vele, hogy igazán mit is jelent. Sok évvel és tapasztalással később nyert értelmet és jutott el igazán a szívembe és a tudatomba, hogy mekkora lehetőséget kaptam ebben az életben a változásra és a változtatásra. Kiléptem a biztonságból a bizonytalanba, az üzleti világból a segítői hivatás világába.


Egyenes út vezetett a közgazdász pályára, lediplomáztam, elhelyezkedtem egy multinál. Az itt eltöltött közel 10 év alatt rengeteget tanultam: profizmust, felelősségvállalást, új kultúrákat ismerhettem meg, rengeteg kihívás, fejlődési lehetőség. És akkor történt valami, ami ráébresztett, hogy itt már nincs helyem, egyszerűen ez már nem az, amit szeretnék. Nem tudtam, mi lesz, de azt nagyon erősen éreztem, hogy váltanom kell. Teljesen új, kreatív irányba mentem el. Majd jött a masszázs iránti szenvedély, mert éreztem az érintés erejét és hívott, hogy tanuljak egy olyan formát, ahol ezt szabadjára engedhetem. Ayurvedikus masszázst tanultam Sándor Szilvitől és egy csodás szemléletet, ami e mögött rejlik. Később tanultam Németh Csabától trigger pontos masszázst és Stocker Ádámtól izületi manipulációt, lágy csontkovácsolást és tape ragasztást. 


Közben dolgoztam magamon, így ismertem meg a családállítást. Annyira megfogott a módszer, hogy szerettem volna még jobban elmélyedni benne. Ezt Kövesdi Krisztina tette lehetővé számomra. Az ő képzései (család- és személyiségállítás) alatt rengeteget tanultam magamról, az emberi lélekről, személyiségről, motivációkról. Itt kezdett el mélyebben érdekelni a pszichológia és csöppentem bele Rácmolnár Lili személyiségpszichológia előadásaiba. Kriszti biztatott még egy útra, a Vipassana elvonulásra. A 9 napos csendben ülve megtanultam, mi az a fegyelem, türelem, mik a számomra fontos értékek és még sokminden mást, ami fontos a segítői hivatásban.

Majd tolmácsként és fordítóként a Kashmiri Shaivizmuson alapuló tanításokon vettem részt. Sokat tanultam a tudatról, a test energetikai rendszeréről, a traumák erre gyakorolt hatásáról, a karmaról.


A munkám során törekszem arra, hogy segítsek a klienseimnek meglátni, megérteni és átdolgozni a különböző szinteken elakadásokat. Történhet ez masszázs, beszélgetések vagy családállítás során. Hiszem, hogy van lehetőség a gyógyulásra.


Elérhető programjaim:

Masszázsterápia


Elérhetőségem:
dobi.barbara@thetherapy.hu