top of page

A vadon hercegnője - rajzfilm

Dobi Barbara filmajánlója

Egy csodálatos rajzfilmet szeretnénk megosztani veletek és pár szép útravaló gondolatot hozzá.

Ez a rajzfilm A vadon hercegnője, mely 1997-ben született Mijazaki Hajao által és mégis elképesztően aktuális dolgokat ragad meg ma is.
Ne megérteni próbáljátok, hanem nyitott szívvel nézni.


Megmutatja, hogy a gyűlölet mit csinál, hogyan emészti fel azt, akiben elhatalmasodik.
Megmutatja a kihasználást, kizsákmányolást, ahogyan emberek csak használják egymást, ahogyon az ember kihasználja a természetet és mindez fel sem tűnik.
És megmutatja, hogy a pusztítás, kizsákmányolás mögött a TELHETETLENSÉG van. Ennek talán van egy része, melyet a hiányok okoznak, de van egy része, ami az emberi gyarlóságból fakad. Ahogy Ádám és Éva esetén a Bibliában is a telhetetlenséget ébresztette fel a kígyó és ez a kígyó bennünk is ott van - erősebben vagy gyengébben. Ezt a kígyót magunknak kell megfékezni, hogy ne a telhetetlenség bábjai legyünk, hanem cselekedeteink tiszta szándékból szülessenek.


De a film megmutatja az összefogást is, az erőt, a kitartást, a kegyelmet, az együttérzést, a természet csodáit, hogy a természet életet ad.
És aki szeret a természetben lenni, vagy volt már lehetősége ember által érintetlenebb helyen időt tölteni, az pontosan fogja érezni, miről is mesél a film. Akinek nem volt még ilyen élménye, kívánom, hogy megadasson ez a csoda.


A vadon hercegnője azt is megmutatja, hogy a szeretet nő és férfi között milyen erőket tud megmozdítani és miket tud gyógyítani.


Egyetlen rajzfilm, mégis annyi tanítás rejlik benne, annyi érték...
Bízom benne, hogy nektek is segít majd eltaposni a "kígyóitokat" és közelebb visz a szívetekhez, a párotokhoz, a szeretteitekhez.

A vadon hercegnője: About Us
bottom of page